MILOU

Milou

DOOR HET LABYRINT VAN MIJN BREIN

ISBN 978-178280-808-4

Klik hier om het boek te bestellen en reviews te lezen

Wat doe je als je hartinfarcten- en een herseninfarct (CVA) doormaakt? Hoe houd je de moed erin? In dit boek vertelt de auteur over zijn worstelingen in het dagelijks leven en hoe hij de moed erin houdt.

Hij begint met verschillende anekdotes uit zijn jeugd en zijn groeiende fascinatie voor techniek. Die fascinatie wordt op de proef gesteld door opeenvolgende reorganisaties in bedrijven waar hij werkt. Vanaf zijn 53e wordt hij verrast door twee hartinfarcten en 10 jaar later door een herseninfarct. Dat heeft een behoorlijke impact op zijn leven. Met behulp van Milou probeert hij positief te blijven.

Na 3 maanden in een revalidatiekliniek zoekt hij thuis manieren om om te gaan met moeheid, geheugen en planning. Hij weet de moed erin te houden en de frustratie dat niet alles meer is zoals vroeger te overwinnen.

Met dit verhaal hoopt Hub inspiratie te bieden voor iedereen die herstelt van een niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Recensie in Hersenletsel magazine:

klik voor vergroting

Tekst uit bovenstaande recensie van de hersenstichting, nu leesbaar:

In _Korte hoofdstukken is “Milou, het persoonlijke en ontroerende verhaal van Hub. Handels (1953). Het start met jeugdherinneringen, zijn opleiding elektronica de afstudeerrichting computertechniek, zijn werk en het gezin: echtgenote Nellie en de zonen Mark, Ron en Erik.

Er volgen moeilijke jaren op zijn werk, een burn-out, een zware hartinfarct in 2006 door een verstopte kransslagader een delier op de IC, een ontslag in 2011 en een hartinfarct in 2013. In de jaren daarna volgen er nierproblemen. Vijf jaar geleden kwam er een CVA, gevolgd door epilepsieaanvallen. Hub beschrijft de intensieve en maandenlange revalidatie, het aanpassen aan de nieuwe situatie en wat hem vreugde geeft: het werken aan de modelspoorbaan, muziek maken, het schrijven van boeken, elektronica, computertechniek en het bouwen van robot Rosy. Ook is er ruimte voor de beleving van zijn echtgenote en zijn oudste zoon. De laatste heeft als ontwerper de intrigerende omslag verzorgd. Aan het eind van het boekje wordt duidelijk wie “Milou” is. Het schrijven was voor auteur een goede

ervaring om zijn indrukwekkende herinneringen op te schrijven en hij hoopt NAH getroffenen met zijn verhaal  te inspireren.